Vertrouwd, vakkundig en snel.

USP Check Klanttevredenheid landelijk 8,9

USP Check 4 jaar Bovag garantie

USP Check Behoud van fabrieksgarantie

ABS-Nieuws-en-Acties_233.jpg

11 augustus, 2013

ABS De Kade vakbekwaam voor Elektrische en Hybride voertuigen

ABS De Kade is na het succesvol afronden van uitgebreide trainingen vakbekwaam voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen. 

Alleen personen met de juiste opleiding mogen volgens de Nederlandse wetgeving aan elektrische en hybride voertuigen werken. Immers, er wordt een dermate hoge spanning (voltage)gebruikt dat uitgebreide aanvullende opleiding noodzakelijk is. Dit alles is geregeld in de Arbo wet en de EN50110 en NEN3140 normen.

Extra wetgeving voor herstel van elektrische en hybride voertuigen
In deze wetgeving staat dat elke technicus die aan, of in de nabijheid van de hoogspanningsinstallatie aan elektrische en/of hybride voertuigen werkt, de opleiding tot VakBekwaam Persoon (VP) gevolgd dient te hebben. In elke werkplaats dient daarnaast minimaal één persoon aanwezig te zijn die toezicht houdt en leiding geeft; de zogenaamde WerkVerantwoordelijke (WV).

Alle overige werknemers die in aanraking komen/kunnen komen, dienen algemeen geïnformeerd te zijn over de procedures, mogelijke elektrische gevaren en wie men dient te raadplegen bij vragen en/of opmerkingen.

Trainingen werden gevolgd bij Volvo Cars Nederland. In het kader van Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf (VES) voldoet ABS De Kade aan de Standards, die Volvo Car Corporation stelt op het gebied van schadeherstel. Door het volgen van de allernieuwste trainingen beschikt ABS De Kade over alle noodzakelijke kennis en kwaliteiten om het schadeherstelproces veilig en op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren. 

Lees ook:

Zoek een vestiging in de buurt

Alle vestigingen
Ondernemers login