Vertrouwd, vakkundig en snel.

USP Check Klanttevredenheid landelijk 8,9

USP Check 4 jaar Bovag garantie

USP Check Behoud van fabrieksgarantie

ABS Zomerbanden 03.jpg

Zomerbanden

Als het mooie weer komt, is het tijd om zomerbanden onder uw auto te laten zetten. Deze banden zijn geschikt voor zowel de droge periode als de natte lente- en zomerdagen. Afhankelijk van het soort en het merk, lopen de prijzen zeer uiteen. Wij waken ervoor dat u nooit teveel betaalt. Komt u eens langs en laat u informeren door onze specialist. Hij of zij kijkt welke band het beste past bij uw auto en het gebruik van de auto. Wij helpen u graag veilig op weg, voor een scherpe prijs.

Maak een afspraak icon

Rijeigenschappen

Iedere auto heeft zijn eigen rijeigenschappen. Ook autobanden bieden verschillende kwaliteiten op het gebied van remweg, veiligheid, weerstand, geluidsproductie en slijtvastheid. Als specialist kijken wij goed naar die specifieke eigenschappen. Ook horen we graag hoeveel u rijdt en of u meer op de snelweg of eerder op kleinere wegen rijdt. En gaat u vaak naar het buitenland, bijvoorbeeld naar bergachtige gebieden? Al deze elementen samen bepalen welk merk en welke soort band het beste past. Onze specialisten informeren u, zij weten waar ze het over hebben en ze kunnen praktisch iedere band leveren en monteren tegen een scherpe prijs. Overleg ook met de specialist wanneer na de zomerbanden weer tijd is voor winterbanden of wellicht zijn all-season banden een betere optie.

Zomerbanden laten balanceren

Als de nieuwe zomerbanden op de velgen zijn gemonteerd, moeten de banden gebalanceerd worden. Dit voorkomt dat een wiel tijdens het rijden gaat slingeren. Dat slingeren kan veroorzaakt worden door het feit dat een band niet overal even zwaar is. Trillingen in het stuur zijn het gevolg, maar op langere termijn zal de slijtage van wiellagers, schokdempers en andere delen van de wielophanging versnellen.
Bij het balanceren wordt tegenover de zware plek op een band een gewichtje bevestigd. Na deze ingreep zijn de zomerbanden weer in balans en kunt u veilig de weg op.

Ondernemers login