Vertrouwd, vakkundig en snel.

USP Check Klanttevredenheid landelijk 8,9

USP Check 4 jaar Bovag garantie

USP Check Behoud van fabrieksgarantie

ABS Winterbanden 02.jpg

Winterbanden

Als de dagen korter worden en de temperaturen lager, dan wordt het langzaam tijd voor winterbanden. De keuze voor winterbanden is een keuze voor meer veiligheid. Want met deze banden heeft u meer grip op de weg bij gladheid en kou. De prijzen voor winterbanden lopen uiteen, dit hangt af van de soort band en het merk. ABS Autoherstel zorgt ervoor dat u nooit te veel betaalt. Komt u eens langs en laat u informeren door een specialist. Hij kijkt welke winterband het beste past bij uw auto en het gebruik van de auto. Wij helpen u graag veilig op weg, voor een scherpe prijs.

Maak een afspraak icon

Een veilige keuze voor de winter

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel aan te raden. Zeker als ons een koufront te wachten staat. In veel landen om ons heen zijn de winterbanden wel verplicht, zorg dat u altijd goed geïnformeerd en met de juiste banden op weg gaat.

De winterbanden hebben verschillende voordelen:

1

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg bij temperaturen onder de +7 °C.

2

Het profiel van een winterband bevat lamellen. Tijdens het rijden vervormt het profiel en hierdoor werken de lamellen als ‘grijpers’ op het wegdek. Dit zorgt voor meer grip.

3

Het gedeelte van de band dat in contact komt met het wegdek is gemaakt van een rubbersoort dat flexibel blijft bij temperaturen onder de +7 °C. Daardoor kunnen de lamellen beter vervormen en heeft de band meer grip.

4

Bij een snelheid van 50 km/u op sneeuw staat u met winterbanden 28 meter eerder stil.

Als het buiten warmer wordt, is het tijd om een afspraak voor de zomerbanden in te plannen. Of overleg eens met onze specialist of all-season banden een optie zijn voor uw auto.

Winterbanden laten balanceren

Het balanceren van de banden is nodig. Dit wordt gedaan nadat de band op de velg gemonteerd is en het voorkomt dat een wiel gaat slingeren. Het balanceren is nodig omdat een band niet overal even zwaar is, dit kan trillingen in het stuur veroorzaken en versnelde slijtage aan de onderdelen van de wielophanging. Als de winterbanden gebalanceerd worden, wordt er een gewichtje bevestigd tegenover de zware plek in de band. Zo kunt u weer veilig op weg, door weer en wind.

Ondernemers login