Vertrouwd, vakkundig en snel.

USP Check Klanttevredenheid landelijk 8,9

USP Check 4 jaar Bovag garantie

USP Check Behoud van fabrieksgarantie

245266 Webbanner Total Loss.jpg

Total loss

Wie bepaalt of uw auto total loss is? En wat betekent dat nou eigenlijk precies? Wat moet u doen? ABS Autoherstel herstelt veel, maar total loss is einde verhaal. Natuurlijk laten we u er niet mee zitten. We kunnen u nog steeds helpen met de administratieve rompslomp. Hieronder leest u wat total loss precies inhoudt en wat ABS Autoherstel kan betekenen in een dergelijke situatie.

Economisch total loss

In veel schadesituaties is de auto nog wel te redden, maar worden de kosten van de reparaties hoger dan de waarde die de auto heeft. Er wordt dan gekeken naar de waarde die de auto had voor het ongeluk en de waarde die de auto heeft na het ongeluk; de restwaarde. De tweede wordt van de eerste afgetrokken en als de reparaties hoger uitvallen dan dat bedrag, dan is de auto economisch total loss.

Voorbeeld: 

Waarde auto voor ongeluk:  € 5.000
Restwaarde auto (na ongeluk):  € 1.000
Maximum bedrag dat verzekeraar uitkeert voor reparaties:  € 4.000 (5000 - 1000) 
Reparaties vallen hoger uit dan € 4.000: Economisch Total loss

De opkoper koopt de auto voor € 1.000 en de verzekeraar keert € 4.000 uit. 

Technisch total loss

Bij een technische total loss is de schade te groot om nog te herstellen. Het oplappen van de auto zou onverantwoord zijn. Denk aan een chassis dat te veel beschadigd is, of brand- of waterschade. Verzekeringstechnisch wordt de waarde van de auto bepaald op de dagwaarde van voor het ongeluk. De dagwaarde is meestal veel minder dan de vervangingswaarde. Als u een aanvullende cascoverzekering heeft aangesloten, komt u in aanmerking voor vervangingswaarde of nieuwwaarde.

Of een auto total loss is, economisch of technisch, wordt bepaald door een expert, vaak in overleg met de verzekeringsmaatschappij.

Wat kan ABS Autoherstel betekenen

Als herstel niet meer mogelijk of wenselijk is, kunnen wij u toch nog helpen. De hele rompslomp kan door ons uit handen worden genomen. Wij zetten de keuring in gang die bepaalt of de auto total loss is, daarnaast kunnen we ook de administratie rondom het proces afhandelen. Wij helpen u graag waar nodig. Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt voor persoonlijk advies.

Vind een vestiging icon
Ondernemers login